Rugtips: kinderen en jongeren

Duwtje in de rug

Een groot deel van de Belgische bevolking klaagt wel eens over rugpijn. Het is een probleem dat nochtans al vroegtijdig kan aangepakt worden. Daar op jonge leeftijd de nodige aandacht besteden, is dus zeker geen overbodige luxe.

Oorzaken rugpijn

Kinderen ontsnappen jammer genoeg niet aan rugpijn. En net zoals bij volwassenen komt dit ook bij de jongere leeftijdscategorieën steeds vaker voor. Kleine kinderen bewegen gelukkig altijd op een rugvriendelijke manier. Zij hebben nog de natuurlijke drang om veel te bewegen en weinig stil te zitten.

Maar zodra een kind naar school gaat, wordt de wervelkolom extra belast: veel en lang stilzitten, lange en vermoeiende dagen, … Die wervelkolom is de basis van ons hele skelet en verdient dus de nodige verzorging en aandacht. Daarom zetten we graag een aantal tips op een rijtje die voor kinderen van toepassing zijn, maar ook voor volwassenen nuttig kunnen zijn.

PDF-Icon Rugtips voor de jeugd

Slaapcomfort

Bij de kwaliteit van uw slaap zijn uw matras en bedbodem belangrijke factoren. Daarom heeft Vastiau-Godeau een ruime collectie matrassen en bedbodems. Zodat u zeker zal vinden wat u nodig hebt.

Door deze website te gebruiken en op "Akkoord" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Door deze website te gebruiken en op "Akkoord" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Sluiten