Vloerlamp Lampadaire

De juiste verlichting in huis

Waar brandt de lamp? Of beter, in welke ruimte gebruik je het best een bepaald soort verlichting. Vastiau-Godeau schept met veel plezier licht in de duisternis.

We gebruiken elke ruimte in huis op een andere manier. Dat vraagt ook om een specifieke manier van verlichten. Zowel voor de uitstraling van je interieur als voor de maandelijkse energiefactuur. Kies dus voor de juiste lamp op de juiste plek. De woonkamer, de slaapkamer en de keuken zijn drie ruimtes in huis waar we allemaal heel wat tijd doorbrengen. En waar we dus ook erg vaak nood hebben aan licht.

Verlichting woonkamer

Elke woonkamer is anders en dat geldt ook voor de lichtpunten. Een tv-hoek vraagt om een ander soort verlichting dan de eettafel. Zorg voor een goede harmonie tussen:

basisverlichting: het eerste licht dat je aandoet als je in een kamer komt.
functionele verlichting: geconcentreerde lichtstraal op één plak voor een bepaalde activiteit.
sfeerverlichting: zacht, dimbaar en indirect licht in alle richtingen.

Denk bij een eettafel bijvoorbeeld aan een luster die dienst doet als algemene verlichting en sfeerbrenger. Bij een tv-hoek vermijd je beter (te) sterke lichtpunten voor de televisie en plaats je de lamp beter achter het toestel. Heb je een zithoek, dan zijn dimmers interessant zodat iedereen van het gezin de lichtsterkte kan aanpassen naar zijn wens.

Vloerlamp Lampadaire

Kies voor de juiste lamp op de juiste plek.

Verlichting slaapkamer

Slaapkamerverlichting dient in de eerste plaats praktisch te zijn. Zorg ervoor dat je die vanuit je bed kunt bedienen via een trekschakelaar, een afstandsbediening of een dubbele ontsteking.

Een lamp in het midden van het plafond geeft vaak te weinig of ongezellig licht. Een rij spotjes langs de rand van het plafond is een betere optie.Richtbare leeslampjes plaats je bij voorkeur centraal boven het bed en richt je naar buiten zodat ze de andere persoon minder hinderen. De kleerkast staat bij veel mensen in de slaapkamer. Voorzie daarvoor een richtbare plafondspot of ingebouwde kastverlichting.

Verlichting keuken

Van alle kamers in huis is de keuken één van de meest bezochte ruimtes. Een keuken is in de eerste plaats een werkruimte. Daarom is er voor elke keukenprins(es) vooral voldoende en heldere keukenverlichting nodig bij het aanrecht, de spoelbak en het fornuis. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van verlichtingsarmaturen die volledig richtbaar zijn. Zo kan je de keuken eenvoudig uitlichten ongeacht de positie van het lichtpunt.

Anderzijds is de keuken ook bij veel huishoudens een echte leefruimte waar ook plaats is voor gezelligheid. Door te kiezen voor dimbare lichtpunten of indirecte verlichting kan je op een eenvoudige manier sfeer scheppen.

Uw licht in huis

Bij Vastiau-Godeau kan je jouw licht opsteken over de verlichting van elke ruimte in huis. Ons team helpt je graag verder.