Grijze muis maar toch grijs in huis?

Wil jij geen grijze muis zijn? Nochtans een grijs interieur is allesbehalve saai. Het mag dan niet meteen de meest in het oog springende kleur in het interieur zijn, het is een graag geziene tint in huis. Van licht- tot donkergrijs, van meubels tot vloeren of accessoires.

U mag rustig verder kijken dan die typische, industriële look waarmee grijs steevast geassocieerd wordt, want deze veelzijdige tint kan in uw interieur een wereld van verschil maken. Er is meer dan voldoende ruimte voor grijs in huis. Doordat het in zoveel verschillende schakeringen beschikbaar is, heeft grijs de harten van designers veroverd. Elegant, geraffineerd, maar vooral heel erg onderschat. De mogelijkheden zijn legio zonder een grijze muis te zijn.

Grijs past bij bijna elke kleur. Ze laat andere tinten sterker uitkomen en versterkt het karakter van de accentkleuren. Door haar neutrale karakter komt de intensiteit van andere, levendige kleuren volledig tot zijn recht. Warme tinten worden ondersteund en een koud kleurenpallet krijgt extra pit. Een of twee muren in een felle kleur zijn meer dan voldoende met grijs als basis.

Grijze muis

Lichte tinten grijs verlichten een ruimte en zijn erg geschikt voor een salon. Ze dragen zo bij tot een hedendaagse en verfijnde look. Ook binnen een werkomgeving is grijs een voltreffer in combinatie met warme of felle kleuren.

Houten meubels leven op als ze uitgespeeld worden tegen een vergrijsde achtergrond. Donker hout wordt helder en dieper met een koele grijstint. Licht hout geniet van een rijkere uitstraling met een donkere variant.