Kindermeubels: klein én fijn

Bij het uitkiezen van kindermeubelen komt heel wat kijken. Gelukkig bestaat er een ruim aanbod om die keuze te vergemakkelijken. Met de niet klein te krijgen tips van Vastiau-Godeau, vindt u vast wat u zoekt!

RUIMTE

Opbergruimte heeft u nooit genoeg. Kinderen spelen er op los en op het einde van de dag dient alle rommel opgeruimd te worden. Een opbergmeubel voor kinderen kan dan erg praktisch zijn.

Een hoogslaper is de perfecte oplossing om met beperkte ruimte om te gaan. Zo is er onder het bed plaats zat voor een bureau, opbergmeubel of een geheim kamp voor uw spruit.

TIP! Voor dit type bed, houdt u best rekening met een aantal voorzorgsmaatregelen. Het is raadzaam om te wachten met een hoogslaper tot uw kind minstens 6 jaar oud is.

Tegenwoordig vindt u ook heel wat kindermeubels met een creatieve toets, zoals de kinderbedden van Lifetime. Die doen niet enkel dienst als bed, maar eveneens als opbergmeubel en zelfs als glijbaan. Een lade onder het bed zorgt voor extra opbergruimte. Zo kan u profiteren van meer opbergmogelijkheden en uw kind(eren) van extra speelruimte.

City Gautier

Kinderkamer City van Gautier.

KINDVRIENDELIJK

Kinderen zijn erg nieuwsgierig, zeker op jonge leeftijd. Veiligheid gaat dan ook voor alles en daar houden fabrikanten van kindermeubelen uiteraard rekening mee. Er wordt resoluut gekozen voor stevige en stabiele meubels die aan hoge veiligheidseisen voldoen.

Gesloten kasten zijn veiliger dan open kasten, waar een heleboel spullen binnen handbereik liggen. Dit kan immers voor gevaarlijke situaties zorgen.

Verder zijn afwasbare meubels een echte aanrader, want kinderen leren bijzonder snel dat ze hun stiften niet enkel op papier kunnen gebruiken.

Slaapkamer Alice van Lifetime.

Slaapkamer Alice van Lifetime.

MEEGROEIEN

Kinderen worden ontzettend snel groot. Denk maar aan de hoeveelheid kleding of schoeisel die ze op korte tijd erdoor jagen. Producenten van kindermeubels voorzien daarom meubelen die meegroeien met uw spruit, van baby tot tiener. Zoals een bedsysteem dat u zonder veel problemen kan aanpassen aan de leeftijd, grootte en behoeften van uw kind.

TIP! Een opgroeiend kind, dat was de basis van het nieuwe opbergsysteem Cabby van Flexa. Na uitgebreid onderzoek ontwierp de Deense designer Morten Georgsen een oplossing waar zowel aan de eisen van de ouders alsook aan die van de kinderen werd gedacht. Bovendien is er, binnen dit concept, rekening gehouden met het feit dat een peuter niet dezelfde reikwijdte heeft als een tiener.

Cabby Flexa

Opbergsysteem Cabby van Flexa.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren