DE PERFECTE AFMETINGEN VOOR UW KLEERKAST

DE PERFECTE AFMETINGEN VOOR UW KLEERKAST

Of het nu gaat om een kleine kleerkast op een kinderkamer of een gigantische dressing, alles hangt in de eerste plaats af van de beschikbare ruimte. Er zijn een heleboel factoren die de diepte, breedte en hoogte van uw kleerkast mee helpen bepalen.

Uit de kast

Elke ruimte is anders en daar hebben ook de producenten van kleerkasten rekening mee gehouden. Meteen een groot voordeel, want dit geeft u de mogelijkheid om een kast op maat van uw kamer samen te stellen. In veel gevallen is het groot aantal standaardafmetingen echter voldoende. Voor zowat elke kleerkast zijn verschillende hoogtes, breedtes en dieptes beschikbaar. De perfecte afmetingen voor uw kleerkast bestaat!

De hoogte van een kleerkast ligt meestal rond de 220 cm. Dit geeft bij de meeste kamers een handige ruimte tussen de bovenzijde van uw kast en het plafond. Hier kan u bijvoorbeeld koffers, dekbedden, sierdozen, etc. kwijt.

DE PERFECTE AFMETINGEN VOOR UW KLEERKAST

Kleerkast YourJoyce van Rauch

Hou ook rekening met voldoende loop- en pasruimte. Voor de loopruimte tussen kasten moet er minimum 1 meter. voorzien worden. Bij openstaande kleerkasten loopt dit al snel op tot 1,2 meter en meer. Wilt u zich comfortabel kunnen aan- of omkleden, dan is een vrije ruimte van 1,5 op 1,5 meter ideaal. Een spiegeldeur mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Met een hoekkast kan u de ruimte in de hoek van een kamer optimaal benutten. Wilt u een kast plaatsen onder een hellend dakvlak, kiest u voor een kast met een schuine (afgeschuinde )wand.” In tegenstelling tot schrijnwerkers zijn er ook kasten op maat mogelijk aan zeer betaalbare prijzen”.

In de kast

Bij het ophangen van kledij aan kapstokken is het belangrijk om voldoende diepte in te plannen. De meeste meubelfabrikanten voorzien 65 cm. diepte als buitenafmeting. Trekt u daar de rug en deur van de kast van af, heeft u nog zo’n 60 cm vrije ruimte over. U rekent daarnaast best op 1,5 lopende meter hangruimte.

Indien u geen kapstokken zal gebruiken, mag u bij het samenstellen van uw kleerkast deze dieptes hanteren:

  • Opgevouwen kledij: min. 45 cm.
  • Schoenen: min. 35 cm. (met een legbreedte van 25 cm per paar)
DE PERFECTE AFMETINGEN VOOR UW KLEERKAST

Keerkastenprogramma Media van Staud

Voorzie ook een opbergsysteem voor accessoires. Daar kunt u zonnebrillen, juwelen, riemen, … leggen. Door uw kast aan de binnenzijde te voorzien van praktische opbergaccessoires blijft deze aan de buitenzijde strak, sober en elegant.

Tenslotte bent u helemaal vrij om de kleerkast van uw dromen verder te personaliseren. Een uitschuifbaar dassenrek, een kledinglift, ingebouwde verlichtingselementen, kroonlijsten, passe-partouts, … De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bent u zelf op zoek naar een droomkast? Breng dan zeker eens een bezoekje aan onze winkel. We helpen u graag verder.