LEDEREN SALONS: natuurlijk en duurzaam!

Met echt leder bent u zeker van kwaliteit, zitcomfort en duurzaamheid. Doordat lederen salons tot een leven lang meegaan, geniet u van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Er bestaat een groot gamma aan ledersoorten en –kleuren, zo kan u kiezen voor een salon of een zetel die perfect in uw interieur past.

Leder beschikt over een onmiskenbare natuurlijke schoonheid. Elk stuk leder is uniek en heeft zijn eigen structuur, vorm en kleur. Na het ontharen of ontvetten van huiden, worden ze opgedeeld in een split- en een volnerflaag. Enkel die laatste wordt gebruikt bij de productie van lederen salons, zetels en stoelen. Bij Vastiau-Godeau bent u aan het juiste adres voor lederen meubels van hoge kwaliteit. Daarvoor doen we beroep op echte topmerken zoals Leolux, Natuzzi, Sympa, Varam, Max Divani, Het Anker, …

Soorten leder

Leder kan in 3 categorieën worden opgedeeld:

  • Anilineleder of volnerfleer: is het duurste en meest gevoelige soort leder. Met jonge kinderen of huisdieren, is anilineleder niet de beste optie. Juist omdat er geen beschermlaag is aangebracht, is het leder gevoeliger. Voor mensen die voorzichtig zijn, is het wel een echte aanwinst. Aniline wordt namelijk mooier met de jaren.
  • Semi-anilineleder: is leder dat beschermd wordt door een beschermende afdeklaag. Dat maakt het ook wat goedkoper, aangezien het minder origineel is dan volnerf.
  • Gedekverfd leder: is volledig bewerkt of gecorrigeerd. Alle oneffenheden zijn weggewerkt, waardoor het de meest weerbare versie is tegen slijtage en vuil. De kost ligt ook het laagst bij gedekverfd leder.

 

Echt of imitatie? Het verschil tussen echt leder of kunstleer is niet altijd eenvoudig waar te nemen. Toch kan u door aan het leder te voelen, al veel te weten komen. Echt leder zal namelijk de omgevingstemperatuur aannemen en dus niet koud aanvoelen, in tegenstelling tot imitatieleder.

lederen salon

Salon Fold – Pode (Leolux)

Garantie en onderhoud

Om er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk kan genieten van uw lederen meubelen, zorgt u ook voor voldoende onderhoud. Regelmatig afstoffen met een vochtige en schone doek wordt aangeraden. Voor de verdere verzorging, en eventuele behandeling, raadpleegt u best de specifieke onderhoudsinstructies van het door u aangekochte exemplaar. Meestal is 2x per jaar behandelen met een geschikt verzorgingsmiddel al voldoende.

Donkere kleuren hebben de neiging om vuil makkelijker te verbergen dan lichte varianten. Probeer uw lederen salon ook te beschermen tegen zonlicht. Omdat we zeker zijn van de kwaliteit die we bieden, geniet u bij Vastiau-Godeau van specifieke garantievoorwaarden op tal van lederen salons en zetels. Vraag ernaar in onze winkel.

Geen fan van leder?

Moest u toch geen fan van leder zijn, dan hebben we nog een ruime keuze aan andere salons in petto. Een stoffen variant is bijvoorbeeld lekker warm en zorgt voor een knusse uitstraling. Het is veelzijdig en kan in elk interieur ingepast worden.

Microvezel is een stof gemaakt van strak geweven synthetische vezels die een duurzaam en waterafstotend oppervlak creëren. Ze hebben de uitstraling van suède of leder en geven een fluweelzacht gevoel. Kom dus zeker de enorme selectie salons bij Vastiau-Godeau ontdekken.