De interieurtrends voor 2019

Elk jaar gaan we voor onze klanten op zoek naar de nieuwste interieurtrends en de fraaiste nieuwigheden op het vlak van woondecoratie. De meest opvallende tendensen hebben we in deze blog samengevat.

Multifunctioneel & compact

De trend om beschikbare ruimte zo slim mogelijk in te richten zet zich ook in België door. Zeker voor mensen die kiezen voor een woning in een stad, is er nood aan een modulaire inrichting. Ontwerpers spelen daarop in door het ontwerpen van multifunctioneel meubilair. We verwelkomen meubels die zich kunnen aanpassen aan verschillende ruimtes en behoeftes. Zo kan u met minder ruimte, meer doen.

Het is trouwens een mondiale evolutie waarbij vaker en vaker gezocht wordt naar innovatieve, slimme en flexibele oplossingen voor onze woonomstandigheden. Maar beperkte ruimte wil niet zeggen dat we daarom moeten inboeten op de kwaliteit en stijl van ons interieur. Het geeft juist een kans aan creatieve en onverwachte ideeën.

Minimalisme is daarvan een mooi voorbeeld. Het geeft een zekere elegantie aan een ruimte, zonder die daarom vol te stouwen met meubels of interieuraccessoires. De juiste keuze van het meubilair is daarbij een belangrijke stap. Bij Vastiau-Godeau kunnen we u hier uiteraard mee bijstaan.

Bali Calligaris

Bali van Calligaris

Puur & authentiek

Als tegenreactie op het perfecte plaatje op sociale mediakanalen als Instagram, zien we een groeiende behoefte aan echtheid en puurheid. We zien de opkomst van grovere structuren en natuurlijke patronen. En het gebruik van materialen zoals onbewerkt hout of natuursteen.

Daarbij een speciale vermelding voor marmer. Hoewel het soms een koel imago aangemeten krijgt, zijn er talloze mogelijkheden om je interieur met dit materiaal te verrijken. Het mooie aan marmer is, naast de prachtige print, dat het een leven lang meegaat. De evolutie naar degelijk en betrouwbaar materiaal zet zich ook door bij interieuraccessoires waar er een groeiende vraag is naar duurzame en handgemaakte stukken.

Marble - S&P

Servies Marble van S&P

Hout, één van de natuurproducten bij uitstek, is en blijft populair. Vooral lichte houttinten zijn bezig aan een heuse opmars en zorgen voor een luchtig en open gevoel. Denk aan berk, beuk en bepaalde kleurvariaties van eik.

Rijke & warme kleuren

We troffen op de verschillende interieurbeurzen een overvloed aan warme kleuren aan, dit in contrast met het lichtere kleurenpallet van de voorbije seizoenen. Denk aan kosmische kleurvariaties van paars en blauw die kunnen gecombineerd worden met zachte materialen zoals fluweel of velours.

Een andere opvallende kleurtrend is de terugkeer van rood. Een machtige tint waar wel de nodige voorzichtigheid bij aan te raden is. Teveel rood zorgt al snel voor een overweldigend gevoel. Gebruik het dus eerder als een accenttint.

Kijken we tenslotte naar de badkamer zien we een ommezwaai naar zwart. Een stoere, donkere tint die de badkamer omtovert tot een echte luxespa voor een weekendje wellness bij u thuis.

Flexlux Chester Ease

Ease van Flexlux